88 Minutės (88 Minutes)

2007-07-05

88 Minutės (88 Minutes)

Prasidedant filmui visada rodomi subtitrai. Nudžiugau, juose pamatęs Al Pacino vardą. Toks Holivudo grandas vargu ar galėtų savo vaidyba "sugadinti" filmą. Šis aktorius yra vienas iš mano mėgiamiausių aktorių todėl iš anksto perspėsiu, kad viskas, ką toliau perskaitysite, gali pasirodyti ne visiškai objektyvu.
Minėtojo aktoriaus amplua labai tinka tokio stiliaus kūriniams todėl iš karto supratau, kad filmas bus toks koks jis ir buvo - kriminalinis trileris.
Bežiūrint filmas nejučia, bet užtikrintai kelia susidomėjimą, painioja siužetą ir, bent jau aš, tik peržiūrėjus 80% viso laiko supratau kas, kodėl ir kada. Deja, kaip augo įtampa taip priešingai nevykusiai ji smuko vos tik pasiekusi filmo įdomumo zenitą. Tas mane kiek nustebino. Tikėjausi gilesnės, sudėtingesnės intrigos.
Gerai buvo tai, kad kūrėjai išvengė kai kurių labai nuvalkiotų tokio tipo kino juostų šablonų. Išvengė, bet ne visų... Kažkodėl tokia "išgelbėk pasaulį per laiko periodą = t" idėja man pasirodė kiek pavargusi, bet šiuo atveju ir kažkuo nauja. Nenorėdamas "spoilinti" ir atimti norą žiūrėti 88 Minutes aš to neatskleisiu. Manau, kad patys suprasite (jei žiūrėsite, žinoma)
Vertinau ši filmą 8 iš 10.

No comments: