Surask 5 skirtumus

2009-05-12

Surask 5 skirtumus

Sąlyginai neseniai draugiškose JAV praūžė prezidento rinkimai. Jų rezultatai Laukiniams Vakarams pažadėjo pokyčius (tikiuosi, kad į gėrąją pusę). Reikia pripažinti, kad vienas iš faktorių, padėjusių Obamos+Bideno tandemui savo ratuose sumalti McCaino+Pallinės (o kaip kitaip rašyti šią pavardę nenorint užsitraukti lituanistų nemalonės?) valtelę, buvo itin sėkminga reklaminė kampanija. Pokyčių porelė, o tiksliau pasakius, jos kandidatas į JAV Baltųjų Rūmų būsimo gyventojo pareigas, buvo promote'inamas nelyginant NBA superžvaigždė ar Coca Cola. Viskas šaunu. Ypač turint omenyje, kad buvo pasiektas užsibrėžtas tikslas. Juk tokios pergalės vos tik įsibėgėjus abiejų stovyklų rinkiminės kampanijoms neprognozavo net ir įžūliausi bukmekeriai. Na, bet tai jau istorija.
Štai 2009m. gegužės 17d. įvyksiantis pirmasis Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų turas - netolima ateitis. Postas, dėl kurio net nespėjo įsiplieksi priešrinkiminės batalijos, jokiu būdu savo politiniu svoriu negali būti lyginamas su analogu iš už Atlanto. De facto nugalėtojai kaip ir aiškūs (nebent atsivertų dangus, kruvinomis ašaromis apsipylusi Šiluvoje apsireikštų Mergelė Marija ar pan.). Gal todėl niekas nesistengė krizės nustekento elektorato sužavėti tviskančiu neoniniu šūkiu balsuoti už vieną ar kitą kandidatą į parlamentinės respublikos prezidento postą (nelabai svariai skamba, ar ne?).
Na, neviliojo asilo morka, tai neviliojo, tačiau man už akies užkliuvo keistas sutapimas, kurį suprasti galima pabandžius išspręsti galvosūkį pavadinimu "surask 5 skirtumus".
Pastaba: viršutinis logotipas tarp kandidatės vardo ir pavardės - veidrodinis oficialaus Obamos logotipo atspindys.
Kur gi dingo geltona-žalia-raudona, "kas man iš tos laimės?.." bei tautinis kostiumas? (-:


No comments: