Internetas iš rūsio

2009-06-16

Internetas iš rūsio

Šiandien turėjau visai įdomų pokalbį su vienu iš įmonės, kurioje šiuo metu dirbu, klientų. Kažkas iš darbovietės personalo vidine linija sujungė mane su pasipiktinusiu internetinės svetainės vartotoju. Šis, net nepasisveikinęs įsakmiu tonu man į ragelį aiškina, kad "niekas neveikia". Pradėjau detaliai aiškintis kas iš tikrųjų neveikia. Kartu su besikreipusiu žmogumi sutarėme, jog neatsidaro reikalinga internetinė svetainė. Iš karto įtariau ryšio problemas kitame telefono laido gale, juolab kad, anot pašnekovo, naršyklė visą dieną sunkiai varto puslapius ir pan. Kadangi tokia problema pasitaiko ne pirmą kartą, tai paklausiau:
- Kas jums teikia interneto ryšį? - iš karto mintyse rezgiau sekantį sakinį, kuriame būčiau siūlęs skambinančiajam susisiekti su ISP ir išsakyti savo nepasitenkinimus.
- Kaip suprast?! - klausimu į klausimą atsako pašnekovas.
- Na, iš kur jūs gaunate internetą? - dar kartą mandagiai paklausiu, šiek tiek supaprastindamas klausimą.
- Kaip tai iš kur?! IŠ RŪSIO!
Štai taip ir gyvenam... Negali pasakyti, kad liūdna. Kitą kartą du kart pagalvosiu prieš užduodamas kvailus (arba neaiškiai suformuluotus) klausimus.


2 comments:

Martynas Jokubauskas said...

Man patiko :)
Dažnokai dar tokie pasitaiko?

izmaelis said...

Aha, pasitaiko. Pasikapsčius atmintyje galėčiau dar keletą tokių perliukų surasti.
Ko gero tokius kuriozus lemia pati darbo specifika.
Tikiuosi bus peno ir paskaitymams, ir pamąstymams nes planuoju toliau publikuoti realias gyvenimiškas istorijas. Tiek būsimas, tiek nužengusias iš praeities. (-: