Skype įkūrėjai pagaliau pasidavė (?)

2009-11-07

Skype įkūrėjai pagaliau pasidavė (?)

Šiandien, lapkričio 6 d., kompanija eBay pranešė, kad konfliktas kilęs su VoIP paslaugos Skype įkūrėjais pagaliau išspręstas ir kliūčių, anksčiau varžiusių produkto pardavimą grupei galimų investuotojų, nebeliko.
Pagal abipusį susitarimą Skype steigėjams Niklasui Zennströmui ir Janusui Friisui atiteko 14% dydžio akcijų paketas, o už tai jie perduos kertinės bei svarbiausios P2P technologijos teises. Be to, sėkmingo pardavimo atveju Zennströmas ir Friisas taps Skype valdybos nariais.
Rugsėjo 1d. eBay sutiko parduoti 65% Skype akcijų dalį už 1,9 mlrd. dolerių pirkėjų grupei, kurią sudaro kapitalo fondas Andreessen Horowitz, privati investicijų firma Silver Lake ir kiti. Kaip atsakas į tai sekė Švedijos teismui pateiktas Skype įkūrėjų įmonės Joltid ieškinys dėl eBay veiksmų. Buvo siekiama, kad dėl neteisėto autorinės technologijos panaudojimo patirta žala būtų įvertinta 75 mln. dolerių už kiekvieną Skype veiklos dieną.
Taikaus ginčo išsprendimo atveju užsispyrėlių Zennströmo ir Friiso tandemas atsisakys bet kokių priekaištų prieš eBay ir būsimus pirkėjus. Taip pat paskelbta informacija apie jų ryžtą tobulinti naująją Skype versiją manais į suteiktą projekto akcijų dalį. Manoma, jog šio abipusio susitarimo vykdymo tarpininku taps Atomico Ventures fondas.
Taigi, po sandorio sudarymo, investuotojų grupė kontroliuos 56%, kitos 30% akcijų liks eBay rankose, o 14% dalis priklausys Niklasui Zennströmui ir Janusui Friisui. Galutinis sandoris bus baigtas slenkant paskutiniajam 2009 m. ketvirčiui.

(Šaltinis XAKEP)


2 comments:

Anekdotai said...

Idomi Joltid technologija Global Index.

m8 said...

Hi!

Sorry for posting an offtopic comment here - you can delete it after reading.

I just left my comment on CORE NEWS where you offered CUE for GPWW show.

It goes like this:

@ izmaelis
@ Thomas Laupstad

I'd be more than happy to have a CUE for GPWW shows. Excellent idea izmaelis!

Maybe you guys could find a way to coopr8 on that? It might put some extra attention to Core News, don't you think?

----
m8
[email protected]